X

ATChanger

Az ATChanger (Automatic Torch Changer) elsőként teszi lehetővé a plazma vágófejek automatikus cseréjét és mint ilyen, kulcsfontosságú elem a plazmavágás automatizálásában. A  rendszer a Kjellberg Finsterwalde plazma vágófejein alapul melyek továbbfejlesztésre kerültek az ATChanger számára.
Ezt a különálló egységet eredetileg a PerCut 370 plazmavágófejhez tervezték, így kompatibilis a HiFocus 280i, HiFocus 360i és a HiFocus 440i plazmavágó berendezésekkel is. Az adott vágási feladathoz megfelelő vágófej felszerelése egy, a berendezés oldalán található szerelőnyíláson történik, könnyű hozzáférést biztosítva az operátor számára.
Az ATChanger  2D és 3D vezérlőrendszerekkel is használható.
A rendszer további nagy előnye az időmegtakarítás, hiszen kézi alkatrész cserék és átállások nem szükségesek és a vágórendszer működése is szinte teljesen emberi beavatkozás nélkül működtethető.

A rendszer előnyei

  •     A tervezett leállási idők lerövidülése miatt a rendszer nagyobb hatékonysággal működik.
  •     A rendszer nyolc plazmavágófejjel szerelhető fel, a folyamatos vágási feladatokhoz. Ez a nyolc vágófej akár különböző vágófej is lehet, más-más vágási technológiát rendelve a különböző anyagokhoz. 
  •     Gyors váltás a legmagasabb vágási output és a legfinomabb jelölés között.
  •     Az ütközésvédelmet nem kell eltávolítani, a vágófejek könnyen cserélhetők.