X

G-CONTROL

Három féle technológiához egy szoftver!

G-CONTROL néven forgalomba hozott szoftverünk univerzális megoldást biztosít vízsugaras, plazma és lángvágó gépek vezérlése részére - mindezt egy szoftverben.

A szoftver és a vezérlő elektronika külön kiemelendő előnye, hogy hazai fejlesztése okán rugalmasan bővíthető / módosítható egyedi igények alapján is! Így a szokásostól eltérő vevői igények megoldására is alkalmas.

 

Főbb jellemzők, előnyök

 • Szoftverünk natív Windows alkalmazásként működik. Így a kezelő egy már jól ismert és korszerű környezetben használhatja azt, és nem kell lemondania az esetleges egyéb – pl. rajz és tervezőszoftverek – szoftverek párhuzamos futtatásának lehetőségéről sem.
   
 • Nagy pontosságú, 3 tengelyes vezérlés, mely egyaránt alkalmas szervo és léptetőmotorok meghajtására is. Mindez teljesen független a szoftvertől, így akár egy későbbi átalakítás során sem kell a már bevált és megszokott rendszertől megválnia.
   
 • Közvetlen DXF / PLT fájlimportálási lehetőség. Segítségével a tervező által megalkotott vágási rajzot közvetlenül a vezérlőszoftverbe lehetséges betölteni, mely ilyenkor automatikusan elvégzi a G-CODE–ra való átalakítást. Így Ön a már megszokott eszközeit továbbra is használhatja, nem kell egy új tervezőeszköz kezelését megtanulnia.
   
 • Program végrehajtási lehetőség visszafelé, vágás nélkül. E funkcióval vissza lehet térni egy korábbi állapotba, így korrigálható az esetleges vágási hiba. Ugyancsak lehetőség van az egyes objektumokra való ugrásra, így a vágás egy tetszőleges objektum kezdőpontjáról folytatható.
 • Mérőszenzor kezelés: pneomatikus mérőszenzor segítségével a szoftver automatikusan képes a megadott vágási magasságot beállítani. Ez a funkció a tökéletes vágás egyik nélkülözhetetlen feltétele!
   
 • Teljes plazmavágási támogatás: felületkövetés, gyújtási- és lyukasztási késleltetés, kiemelés a kiömlő salakanyag elkerülésére, furatjelölési opció, vágás leállítása az objektum vége előtt. Plazma-teljesítmény csökkentés éles fordulókban, valamint az objektum vége előtt megadott távolsággal.
   
 • Teljes vízsugaras vágási támogatás: lyukasztási késleltetés, koptatóanyag kezelés, késleltetett indítás és leállítási funkció. Emellett lehetőség van a mérőszenzor ideiglenes kikapcsolására, mely esetben a sok apró objektum vágási ideje drasztikusan csökkenthető.
   
 • Teljes lángvágási támogatás: lehetőség kézi indításra, leállításra, előmelegítésre.
   
 • Paraméter táblázat használatával leegyszerűsíthető a már használt vágási alapanyagok feldolgozása. Így az egyszer már megadott adatok egy kattintással ismételten előhívhatóak.
   
 • Gyors és intelligens pozícionálási lehetőség: egyszerű nullpontfelvétel akár a lemez közepén vagy tetszőleges sarokpontján is. Ezzel a funkcióval egyszerűsítheti a vágás kezdőpontjának beállítási lépését, így meggyorsíthatja a munkafolyamatokat.